Fiske Report 7 – Mahseer Fluefiskeri December 2016

Mahseer Flue-fiske Thailand Report

Paul Heytens fra USA kom igen forbi i begyndelsen af December. Fiskeriet var svært begrund af de mest kraftig regn skyl, fra monsunregnen kom sent i år. Så der var meget højt vand i de fleste af jungle floderne; og nogle af dem løb stadig med farvede vand; Men på dette tidspunkt af året har du en rigtig gode chance for at fange en rigtig trofæ Mahseer.

De er knap så sky som de er kendt for at være; når flodvandet begynder at falde og vandet bliver krystal klar. Samtidlig har de ikke set en lystfisker siden monsunregnen started, det er også nu de æder af den overflode af mad som jungle floderne byder på denne årstid. Så alle Mahseer er fede og i top kondition; uden bidemærker som de får når vandet bliver lavet og begynder at slåse om de bedste standplaser i floderne.

Mahseer Flue-fiske Thailand Report DecemberSom altid Paul var fit! og klar til at hike langt op i floderne og vi fandt noget rigtig godt fiskeri hvor han ramte ind i nogen rigtig store Mahseer. På anden dagen mistede han 2 rigtig fine fisk som forsvandt nedstrøms; i begge tilfælde var det umulige at følge fisken, begrund af vandstanden og den stærke strøm. På dage 3, fiskede vi en af de mindre flode og lidt over middag, spottede vi en af de Mahseer man drømmer om. Poul lage tørfluen perfekt, den tog fluen uden tøven, og nedstrøms det gik! den stopede i en stor pool og gik dybt; efter et stykke tid gik den nedstrøms igen og den kunne landes sikkert i det lave stryg som var efter poolen.

For jer som ikke har prøvet at fiske Mahseer

Det er en sportsfisk med uovertruffen kraft, i mange af vores floder har de aldrig set en flue eller nymfe … eller en Woolly Bugger! Det lyder som en drøm, ikke? Men dette unikke og stort set ukendte fiskeri er godt skjult i vores jungle floder her i Thailand. Evnen til at kaste store tørfluer ind i skyggerne under overhængende træer og vinstokke; vil normal belønne dig godt… og belønningerne kan være større, end du ville tro!, selv i vores mindre jungle floder! Og hvis du forventer en nem kamp og en let landing af disse fisk. Du vil nok få en noget uhøflig opvågning … Mahseer er en kraftfuld og aggressiv fisk; som straks søger mod de stor sten i et dybt hul, Eller husly i rødder eller lignende!

Tilbage Til Reportserror: Content is protected !!